Follow by Email

Saturday, June 18, 2011

ungu-percaya padaku[HD] video clip


aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali

lihat dirimu, melihatmu
seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

repeat reff

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

repeat reff

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

....................................................................

Tuesday, April 12, 2011

Majlis aqiqah si kecik cek mek molek..

Untuk tatapan along n family.....
sekitar majlis aqiqah athirah...
ayah xmo botak..hehe
tokma gunting
org kuat majlis
tokba lak gunting
pas2 sambut besday tokba yang ke 62...hepy besday tokba
bibik alya n bibik nana
nak shave tp kepalenye asyik gerak2 nak ngk atas sampai tobek2...
diam2 ye ayah nak potong ni...
saye da botak...

hehe
tok imam potong n bg mkn gula kt athirah..
nenek lak potong rambut..
keliling2..
ni mama tgh nak nipiskan rambut die b4 botak...sempat tido lak..
kete sape yg meling2 ni..
b4 botak xnagis pn budak kecik ni..
kemas2 dlu..
kelape n etc..
tempat chef masak..
ni chef2 pembantu..

ok,,,gambar nye xreti nak susun la long...die suke ati je..masuk kt mane2..heheh



Monday, April 12, 2010

penat...

keje malam hari ini....82 pt @ ed, 1 tdm sample,3x turun ipd...sigh = gelombang ke2 H1N1 =(

Saturday, March 6, 2010

besawang.......

huhu.........lame da x membebel...sampai lupe kewujudan blog ni pun...hehe
life so far so good...work so far so stress....frenship become worse....but i'm still good..hehe
hope so...
tengah keje kt ed...tetibe ade pt dtg tanye pasal obat anak die...ngk2 name pt salah, chek emr mmg obat ntuk anak die dose pn btul sbb ubt 2 kena prepare sendri, so kena prepare manual, xtau la sape yg prepare n dispense...tnye prp hebat kt ipd..ckp xtau plak...cek punye cek...tetibe prp hebat 2 yg prepare..kuang asam btul...pas2 tanye la die...ckp xtau lagi...frp da cek..mesti la btul...sighhh....huh..dgn kejamnye suruh gak die prepare balik ubat 2...opppss..keji x?...what 2 do..kalo die ngaku..bole je org nak wat kan td...tp sbb die xnak ngaku...
..keje keje...

Sunday, August 23, 2009

salam ramadhan

sedar x sedar dah masuk bulan penuh pose bulan penuh rahmat dah. sekejap je mase berlalu kan..salam ramadhan ntuk semua smoga kite mandpt keberkatan dlm bulan yg berkat ni

bulan pose taun spesel sket..baru pasan rupenye dah lame x pose same2 buke same2 n smayang traweh same2 ngan ibunda n ayahanda terchenta..taun ni baru rase kefamilyan 2 kembali..slalu ngan kawan2 je...sronok gak..juadah berbuka n bersahur yg menjilat jari...hukhuk.. n x yah pk ari ni nak mkn ape2 dah ade org yg pk dlu da...

minggu ni gak da msk minggu ke4 keje kt sepital putrajaya yg sume pt n bos2 di jbtn farmasi mempuyai expectation yg tinggi terhadap kami2 budak baru blajar ini..tp jgn expect 1st time ajar da trus expert..i'm trying hard to adapt 2 this new environment n please don juz judge me easily..i'm working on it..cube meninggikan lg confident level yg mmg dr dlu rendah je...keje ni bnyk jumpe org n counsel org so terpakse wat2 konfident even diri sendri pun takut nak mkn obat n takut nak jumpe pt yg critical conditionnye..sbenarnye saye sgt berdebar mase nak dispense ubat, sblum naik 2 berkali cek ubat 2 btul x ngan indication die ok x.. plg mencabar ialah semase kaunseling, 1st time kaunseling saye kaunsel pasal insulin ntuk gdm pt n tetibe ketike membace profilenye pt ini adalah seorang MO..tentunye die sudah expert bab medical ni..huhu..n 2nd kaunsel kpd pakcik yg tue yg x bape phm n sedikit degil juga..pakcik ni da lame DM tp slalu wife die je yg cucuk..so ssh la ble wife die xde..tepakse counsel blik kt die...tp ble ngk pakcik ni konfident je kt saye...saye pun turut konfident same..(bersame saye ketike counsel adalah frp yg hebat bab2 counsel ni, respek la ngan die)

kt inpatient dept, yg paling susah n x besh keje adalah menscreening, krn terase diri begitu jahil n lembab membuat keje ini.wat 1 pt pun lame gler...sume bende nak cek sbb tkt salah...gembire kalo pt 2 amik celecoxib ngan pcm je..heheh
cume yg xbesh nye sbb ade oncall, skrang kan musim H1N1...mlm ni keje gak 10 mlm till 7 pg..harap ok la..xramai pt sgt...

k la..off dlu..ade mase sambung lg..

Thursday, July 23, 2009

posting...

"jabatan kesihatan kuala lumpur"
wah takutnye...pas dpt tau posting kat ne lg xtenteram rasenye...katne tempatnye ingat dpt hkl..mase interview beria mntk hkl sbb senang nak gi keje ngan ibunda n ayahanda sahaje...tp yg dpt hkl die btau dpt hkl...so try testing bukak website ngk bhgn farmasi die..prospek keje seperti bpfk..
papepun...syukur dpt kl...senang sket...
xyah penin2..wait n see je la dulu skrang ni..ok
gambate...chaiyok2

Saturday, July 11, 2009

event....

wah dah besawang ni sampai terlupe kewujudan blog...lame x tulis bnyk nak tulis cume xde mase je nak membebel kt sini...xde mase bnyk mase la...malas je...
important event yg dah berlaku beberape bulan ini...:
1:dah abis blaja dah..xyah gi shah alam dah...dpt berehat2 dgn gumbira di rumah ini...
2:abangku kawen suda...makin bnyk soalan berbaur ugutan n ancaman ''ika bile lg?'' kerana hanya tinggal budak pompuan sorang ini saje yg tidak berstatus kawen dlm family yg comel ini...ye bile tiba saatnye n jumpe orgnye kawen la pompuan yg comel ini
3:menjadi org pertame yg dpt surat spa....huhu..yeke..pasan..
4:ramai juga kawan2 yg sudah bertitle isteri org...tgk gamba cam hepy je nak kawen..tp ble pk2 balik cam takut pun ade nak kawen...
5:sudah menjadi penunggu tetap umah sambil blaja memasak yg sumenye xjadi...hukhuk akhirnye malas dah nak masak..makan je lg best...tetibe teringat teh yg intan wat mase beday cik bal..hehe

pelagi....xingat dah...
walaupun sonok duduk berehat di umah..tp kadang2 rindu gak nak blaja blik...manusia mmg xpenah besyukur...